Tervetuloa Laitisten Sukuseuran kotisivuille!

Näiltä sivuilta löydät tietoa yhdistyksemme toiminnasta, sukututkimuksesta, sukutuotteista ja -julkaisuista. Toivotamme mukaan toimintaamme kaikki uudet ja vanhat!

Sukuseuramme kokoontuu kolmen vuoden välein sukukokouksiin. Seuravan kerran kokoonnumme kesällä 2021. Myös välivuosina pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään tapaamisia.

Sukuseura on julkaissut tai osallistunut erinäisten sukukirjojen julkaisuun. Meillä on myynnissä mukava valikoima sukutuotteita. Sukuvaakunamuki ja -lautanen ovat uusimmat tuotteet valikoimassa. Näiden tuotot käytämme geneettiseen sukututkimukseen.

Sukuseurallamme on oma vaakuna, jonka ovat suunnitelleet Reijo Helläkoski ja Kimmo Kara vuonna 1991. Se on myös Suomen Heraldisen Seuran vaakunarekisterissä. Vaakunan aiheet kuvaavat suvun historiaa: rangat viittaavat kaskeamiseen, verkko viittaa käestysverkolla kalastamiseen ja peuransarvet metsästykseen. Kypärää koristava yhdistelmäkuvio on leppävirtalaisen lautamies Pekka Laitisen puumerkki 1600-luvun alkupuolelta. Vaakunan värit ovat suvun alkukodin Karjalan ja Savon värit. Vaakunan lisäksi Laitisten suvulle on sävelletty kunniamarssi.

Laitisten Sukuseura on myös Facebookissa omalla sivustollaan. Facebookissa on myös oma keskusteluryhmänsä Laitiset ja Laitisten sukuiset. Ryhmän jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Laitisten sukutaustaa omaava Facebook-tunnuksen haltija. Uutta! Sukuseuramme on nyt myös YouTubessa omalla kanavallaan.

Julkaisemme Laitiset-lehteä, joka ilmestyy kerran vuodessa joulun alla. Sukukokousvuosina lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa – kesäkuussa ja joulukuussa. Lehti on jäsenmaksuun kuuluva jäsenetu.

Täältä löydät monipuolisesti tietoa Laitisten Sukuseurasta, sukuseuran historiasta, ajankohtaisista asioista sekä sukujulkaisuista ja myyntituotteista. Myös sukuseuran hallituksen jäsenet löytyvät näiltä sivuilta.

Sukuseuramme kokoontuu kolmen vuoden välein sukukokouksiin. Seuravan kerran kokoonnumme kesällä 2021. Myös välivuosina pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään tapaamisia.

Testaa lukutaitoasi

Ennen vanhaan Suomessa oli käytössä erilainen käsiala kuin se, jota me olemme koulussa oppineet. Puhumattakaan näistä sukupolvista, joille ei enää opeteta kaunokirjoitusta.

Kyse on saksalaisesta käsialasta, jossa osa kirjaimista on samannäköisiä kuin oppimassamme kaunokirjoituksessa, mutta osa on hyvin paljon erilaisia. Lisäksi osa kirjaimista harhauttaa kuvittelemaan nykykirjainta, mutta kyseessä onkin aivan eri kirjain.

Laitinen on suhteellisen helppo nimi tunnistaa, vaikka se on kirjoitettu saksalaisella käsialalla.

Testaa taitosi, löydätkö missä Laitinen luuraa ja mikä on hänen etunimensä.